Gedung Buku Online Terbesar Malaysia

 

Saturday
Oct 20th
Novel UmumarrowKaryaseniarrowKS My Precious Iris

KS My Precious Iris


KS My Precious Iris
Click here to enlarge
RM 35.00
PDF Save page as PDF
Print Print this page
E-mail Email to a Friend

Product SKU: 978-967-0246-48-2


Product: KS My Precious Iris

Tajuk : My Precious Iris
Pengarang : Melur Jelita
Penerbit : Penerbit Karyaseni
ISBN : 978-967-0246-48-2
Status Stok : ADA

Kisah kehidupan yang penuh warna. Tanpa iman dan kasih sayang, jiwa manusia sangat menderita di dalam kolam hati. Seumpama perahu kertas yang belayar di lautan luas. Betapa rapuh dan lemahnya sehelai kertas menahan asakan dari gelombang. Manusia adalah apa yang mahu dipercayai dan apa yang dipercayainya. Hanya berpegang kepada iman dan kasih sayang, adakah sinar cahaya yang ditemui Iris terus digenggamnya? Siapakah lelaki yang berjaya menakluki Iris? Mampukah hidup yang hanya berbekalkan kejujuran menghalang rama-rama Iris daripada terus terbang bebas? Ketika Iris menyedari, dia harus berjuang untuk hidup, maka bagaimanakah akhirnya seorang Iris?

“Kaya raya sampai langit ketujuh sekali pun, saya tak hairan. Tak payahlah nak beritahu semua orang jutawan nombor satu di Malaysia, ada rumah persinggahan di seluruh dunia, francais beribu-ribu satu alam, harta berbilion, berpangkat Tengku, Tan Sri atau Tun sekali pun, kalau tak diescort dengan polis trafik, tak payah berlagak sangat. Itu maknanya tak cukup kaya dan tak cukup hebat, jangan nak bangga sangat dengan kekayaan boy-friend awak tu! Sebatang jarum pun tak boleh dibawa mati!”- FIRMAN


“I ada tiga cadangan nama baby. Cullan-Gaelic meaning spirit of God and handsome, Gavin-Welsh, a fierce and strong warrior. They’re unique and yet go perfectly with the Irish last name. Tapi yang paling memukau nama Aidan dan Iris itu sendiri. Apa saja mengenai Iris sentiasa mengingatkan I ketika di Dublin, Ireland.”- AIDAN

“You tak ada apa-apa perasaan kat I sebab you dah ada orang lain. Macam I tak kenal dengan rupa perempuan macam you. Tak pernah puas dengan seorang lelaki…”- HARIS

Aku diberi gelaran my precious... Sejak awal pertemuan kami... Dia cuba menyedarkan aku dengan cara halus... Aku sangat berharga sebagai seorang gadis maka aku harus menjaga penghargaan itu.- IRIS


Ask a question about this product


There are yet no reviews for this product.
Please log in to write a review.

Laman Utama Kedai-Buku Novel Umum Karyaseni KS My Precious Iris

Pilihan Penerbit ikut Kategori



Kategori Buku

Majalah
Al-Ustaz (0)
Haluan (1)
Sinergi (1)
Pengetahuan Am
Sejarah & Budaya (3)
Tokoh Negara (5)
Tokoh Dunia (0)
Perundangan Negara (0)
Novel Umum
Alaf 21 (35)
Ameen Books (2)
Buku Prima (29)
Creative Enterprise (5)
Fajar Pakeer (12)
Galeri Ilmu (7)
Idea Kreatif (1)
Intens Idea (0)
Jemari Seni Sdn Bhd (52)
Kaki Novel (13)
KarnaDya (3)
Karyaseni (80)
NB Kara (4)
PTS (32)
Koleksi Karya HAMKA (8)
Penulisan2u (34)
Anaasa Publication (15)
Cute Kreatif (5)
Dubook Press (9)
SR Publication (1)
Telaga Biru (1)
Lain-Lain Penerbit (16)
Novel Islami (4)
Novel Inggeris (0)
Novel Sains & Fantasi (3)
Novel Seram / Thriller (0)
Novel Sejarah Tempatan (3)
Novel Sejarah Islam (32)
Novel Ketenteraan (0)
Cerpen, Puisi, Komik, Grafik
Cerpen (2)
Puisi (0)
Komik & Grafik (11)
Remaja
Umum (6)
Panduan & Motivasi (2)
PTS (17)
KarnaDya (1)
Novel Remaja (0)
Siri Lela Zehan (1)
Kanak-Kanak
Umum (0)
Belajar Membaca (1)
Buku Aktiviti (1)
Flashcards (0)
Jawi, Arab, Quran (2)
Siri Islami (19)
Siri PTS (14)
Siri Ana Solehah (0)
Siri Pengembaraan Akif (0)
Islam
Umum (31)
Akidah & Kepercayaan (6)
Solat (13)
Puasa (7)
Haji & Umrah (13)
Quran & Hadis (10)
Dakwah (13)
Biografi (6)
Isu Semasa, Politik & Sejarah (32)
Nabi & Rasul (10)
Doa & Amalan (27)
Akhir Zaman (4)
Soal-Jawab (15)
Travelog (10)
Tarbiyah & Motivasi Diri (60)
Kewangan & Perundangan Islam (4)
Kekeluargaan
Wanita & Ibu (22)
Cinta & Perkahwinan (50)
Didik Anak (27)
Bakal Ibu (11)
Resepi & Makanan
Kompilasi Negeri & Bangsa (11)
Roti, Kek & Biskut (8)
Nasi & Lauk-Pauk (29)
Manisan & Kuih-Muih (8)
Recipes (English) (3)
Western (2)
Aneka (11)
Kanak-Kanak (0)
Dekorasi (1)
Sarapan (0)
Buahan & Jus (0)
Kompilasi Chef (3)
Pelbagai Mi (1)
Perayaan & Sambutan (5)
Kesihatan (1)
Hobi & Kemahiran
Gubahan & Hantaran (0)
Jahitan & Sulaman (0)
Fesyen (4)
Tumbuhan & Hiasan Laman (2)
Haiwan (1)
Seni Kreatif (0)
Music (0)
Sudoku (0)
Fotografi (4)
Buat Sendiri (DIY) (0)
Bisnes & Pengurusan
Usahawan (7)
Mula Bisnes (2)
Bisnes Konventional (7)
Internet Bisnes (11)
Jualan & Pemasaran (9)
Hartanah & Saham (4)
Motivasi Usahawan (8)
Kepimpinan (2)
Operasi & Pengurusan (0)
Pembangunan Kerjaya (1)
Pelaburan & Kewangan (5)
English Books (8)
Panduan
Umum (9)
English (5)
Kesihatan & Kecantikan (4)
Urus Masa (1)
Internet (0)
Kerjaya (4)
Urus Wang (15)
Penulisan, Penerbitan & Percetakan (3)
Motivasi
Umum (20)
Inggeris (1)
Pelajar (6)
Sekolah
Tahun 1
Bahasa Malaysia (0)
Bahasa Inggeris (0)
Matematik (0)
Sains (0)
Pendidikan Islam (0)
Pelajaran Jawi (0)
Bahasa Arab (0)
Lain-lain Matapelajaran (0)
Tahun 2
Bahasa Malaysia (0)
Bahasa Inggeris (0)
Matematik (0)
Sains (1)
Pendidikan Islam (0)
Pelajaran Jawi (0)
Bahasa Arab (0)
Tahun 3
Bahasa Malaysia (0)
Bahasa Arab (0)
Bahasa Inggeris (0)
Matematik (0)
Sains (0)
Pendidikan Islam (0)
Pelajaran Jawi (1)
Lain-lain Matapelajaran (0)
Tahun 4
Bahasa Malaysia (0)
Bahasa Inggeris (0)
Matematik (0)
Sains (0)
Pendidikan Islam (0)
Pelajaran Jawi (2)
Lain-lain Matapelajaran (0)
Tahun 5
Bahasa Malaysia (2)
Bahasa Inggeris (2)
Matematik (0)
Sains (1)
Bahasa Arab (0)
Pendidikan Islam (2)
Pelajaran Jawi (0)
Lain-lain Matapelajaran (3)
Tahun 6
Bahasa Malaysia (1)
Bahasa Inggeris (3)
Matematik (0)
Sains (2)
Pendidikan Islam (1)
Pelajaran Jawi (3)
Lain-lain Matapelajaran (0)
Tadika / Pra-Sekolah (3)
UPSR (0)
Tingkatan 1 (1)
Tingkatan 2 (0)
PMR (4)
SPM (1)
Pendidikan
Pendidikan Khas (0)
Kaunseling (0)
Bahasa dan Linguistik (0)
Pedagogi (0)
Prasekolah (0)
Cerita & Motivasi Guru (0)
Pengurusan Sekolah (0)
Panduan Aktiviti (0)
Penerbit Universiti
Umum (24)
Sains (6)
Kejuruteraan (4)
Alam Sekitar (8)
Islam (2)
Bahasa & Sastera (5)
Seni & Budaya (4)
Senibina (4)
Pendidikan (1)
Kesihatan & Perubatan (5)
Pengurusan (5)
Kamus & Bahasa
Bahasa Malaysia (0)
English (1)
Dwibahasa (1)
Peribahasa (0)
Simpulan Bahasa & Lain-lain (0)
Bahasa Arab (0)
Lain-lain Kamus (1)
Matematik (0)
Bahasa Indonesia
Al-Quran (2)
Pendidikan, Falsafah, Psikologi (1)
Novel (4)
Dakwah & Harakah (5)
Motivasi (5)
Wanita & Keluarga (3)
Ibadah (3)
Kematian & Akhir Zaman (5)
Buku-buku PROMOSI! Diskaun 20-70% (31)
Promosi Novel RM10! (2)
KS My Precious Iris
VirtueMart
Your Cart is currently empty.


Follow us on Twitter